Tájékoztatás: 2011.02.11-től átköltözött a Gyermekrehabilitációs Osztály és Szakrendelő a Gyermekosztály földszintjére
Önkéntes munka     Gondozottaink alkotásai (2015)     Kapcsolat a Facebook-on     Beszámoló 2017


Alapítvány bemutatása:

"Kérlek, segíts..." Alapítvány a Szabolcsi Sérült Gyermekek Komplex Rehabilitációjáért, szakemberek képzéséért

A „Kérlek Segíts…” Alapítvány a szabolcsi sérült gyermekek komplex rehabilitációjáért, szakemberek képzéséért jött létre 1996-ban. 1999 óta működik kiemelten közhasznú szervezetként. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Jósa András Oktató Kórház Gyermekrehabilitációs Osztály és Szakrendelő tevékenységét támogatja.

Alapítványunk küldetése a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek és családjuk segítése. Hosszú távú célként tűztük ki ezen gyermekek egészséges fejlődésének támogatását, esélyük növelését a boldog gyermekkorra.

A szociálisan hátrányos helyzetben lévőket ruha-, játék-, fejlesztő- illetve segédeszköz adományokkal támogatjuk

Az alapítvány másik, alapvető célja, hogy javítsa az osztály rehabilitációs ellátásának színvonalát, komplexitását. Segítséget nyújtunk a terápiás szobák berendezésének modernizálásában, illetve terápiás eszközök beszerzésében. Az elmúlt években pályázatok és szponzorok segítségével kis és nagy értékű tárgyi eszközöket vásároltunk és adtunk át használatra a kórháznak. A terápiás szobák berendezése, minőségi eszközökkel történő ellátása lehetővé teszi a komplexebb, magasabb szintű fejlesztést, a szélesebb körű ellátást.

Az osztályon dolgozó szakembereket képzését illetve továbbképzését támogatjuk.

A rehabilitációs ellátásra szoruló gyerekek és családjaik számára szabadidős programokat, nyári táborokat, speciális, terápiás táborokat, önsegítő csoportokat szerveztünk. Ez minőségi és bármely fogyatékkal élő gyermek számára elérhető, egyénre szabott, speciális terápia nélkül nem valósítható meg. Megrendezésre kerülnek ezen kívül ünnepségek (pl. Mikulás, Karácsony) és a gyermeknap is.

Célunk, hogy a társadalom peremére szorult, fejlődésükben akadályozott gyerekek számára aktív, minőségi fejlesztést nyújtsunk, állapotuk javulásával pedig közvetve a család hátrányos helyzetét pozitív irányba fordítsuk.

Tevékenységünk eredményeként az ellátás színvonalának emelésével nő a hatékonyság.

Reméljük, munkánk közvetett eredménye ezen csoport esélye arra, hogy jelenlegi helyzetéből kilépve megvalósuljon társadalmi integrációja. A legfontosabb eredménynek azt tartjuk, hogy a gyerekek fejlődése, önállóságuk kialakulása munkánk eredményeként nagyobb léptékben halad.

További részletek...
Az oldalt tervezte és karbantartja: Bessenyei & Bessenyei